להיוולד מחדש כמנהלת שהיא אמא - איך להתמודד עם משבר הזהות

המעבר מהיותך מנהלת מצליחה ושאפתנית להיותך מנהלת שהיא גם אמא הוא אחד השינויים המשמעותיים ביותר שאישה יכולה לחוות בתוך מסע הקריירה שלה. זהו תהליך של גילוי עצמי, הסתגלות ואיזון מחדש של סדרי עדיפויות.

בעוד שההתרגשות מהבאת חיים חדשים לעולם היא עצומה, המסע של האימהות לעתים קרובות מפעיל שינוי זהות עמוק, ומשאיר נשים רבות להתמודד עם שאלות של ערך עצמי, מטרה והאיזון העדין בין חייהן האישיים והמקצועיים.

אז מי אני בעצם?

עבור רבות מאיתנו , הקריירה מהווה חלק מרכזי בזהות שלנו. התפקיד, האחריות וההישגים בעבודה תורמים לתחושת הערך העצמי שלנו ולהגדרה קלה יחסית של המטרה שלנו בחיים.

כאשר אנו הופכות לאימהות, במיוחד עבור מי מאתנו שבוחרת  לקחת הפסקה מהקריירה שלה כדי לטפל בילדיה ( אבל לא רק לה ) , זהות זו יכולה להיות מוטלת בספק. המעבר הפתאומי מ"מנהלת" ל"אמא" יכול להיות מטלטל, ולהוביל לתחושות של אובדן, בלבול ואפילו דכאון.

זה קורה בצורה החזקה ביותר בכניסתנו לאמהות , עם הילד/ה הראשונים. אבל כל לידה נוספת היא מטלטלת ובעיקר מפתיעה. אנחנו אף פעם לא יכולות לנחש מבעוד מועד מה נפגוש – פיזית, נפשית ורגשית – בצד השני של חוויית הלידה . חוסר הוודאות הזה וחוסר היכולת לשלוט ולנהל את המתרחש – הוא נדבך גדול בהתמודדות שלנו עם משבר הזהות הזה. 

אתגרים רגשיים

בואו נודה על האמת – למי מאיתנו יש בכלל את הפריבילגיה להרהר בזהות שלנו כאשר יש לנו בידיים תינוק חסר ישע שדורש את תשומת הלב שלנו 24/7 ? שלא לדבר על השינויים ההורמונליים, חוסר השינה , הגוף שלנו שעבר חוויה משמעותית והשתנה – כל אלו יכולים להוביל לתנודות במצב הרוח שלנו , לחרדה ועייפות. 

הרבה מאיתנו גם מרגישות כל הזמן אשמות בתקופה הזו של חיינו . אשמות כי לא הספקנו כל מה שרצינו , אשמות כי לא הצלחנו להניק , אשמות כי אין לנו סבלנות כבר לשמוע את התינוק בוכה לפעמים, אשמות כי גם בן הזוג שלנו צריך שנהיה בנות זוג עבורו ואנחנו לא תמיד מסוגלות. אינספור סיבות ונסיבות שגורמות לנו לשאת משא כבד של אשמה איתנו לכל מקום . 

אני פה כדי להגיד לך שכל הרגשות הקשים האלו הם ממש נורמליים . כולנו חוות אותם . אנחנו כנראה לא מספיק מדברות ומאווררות אותם החוצה בצורתם הגולמית והכנה , אבל כולנו שותפות לחוויה דומה. 

וזה חלק טבעי ונורמלי במסע שלנו לגלות מי אנחנו כאמהות וגם מי אנחנו בכלל בעולם ברגע שחזרנו לעבודה ואנחנו צריכות להיוולד מחדש בעצמנו אחרי חופשת לידה כמנהלות .

התבוננות בחתול שלך באמצע זומיז היא לא רק מרתקת ולפעמים מצחיקה , אלא גם מהווה מאגר ללא מעט תובנות ניהוליות . יש מספר סיבות המסבירות את קיום התופעה הזו אצל חתולים ומתוך הבנה של אותן הסיבות , את יכולה לגזור פרספקטיבה ניהולית ייחודית . 

 ראשית, כמו חיות המשחררות אנרגיה כבושה דרך "זומיז", את יכולה ליצור הזדמנויות לצוות שלך לנתב אנרגיה עודפת באופן פרודוקטיבי-  דרך סיעורי מוחות או פרויקטים יצירתיים. 

שנית, כפי שחיות שונות מבטאות "זומיז" בדרכים ייחודיות, חשוב שתכירי בהבדלים האישיים בין חברי וחברות הצוות שלך. התאימי את סגנון הניהול שלך לצרכים הרגשיים , ולחוזקות ולחולשות האינדיבידואליים של כל עובדת ועובד , ואפשרי גמישות בשיטות העבודה כדי לאפשר לכל אחד ואחת לשגשג בדרכם. 
לבסוף, "זומיז" לעתים קרובות מבטאים שמחה טהורה ומשחקיות אצל חיות, מה שיכול להזכיר גם לך , כמנהלת ,  לטפח סביבת עבודה שחוגגת הצלחות ומעודדת רגעים של כיף קליל. 

תני דוגמה של משהו שעשית?

איך אנחנו יכולות לצלוח את המשבר? 

בתור מישהי שחוותה פעמיים בחיים את המשבר הזה , אני מוצאת שנכון להסתכל על הדרך להתמודדות טובה איתו בשני רבדים .

הרובד הראשון : הסתכלות פנימה – מסע של כל אישה עם עצמה

קבלה והכרה:

  • לאחר הלידה
    התחילי בכך שתקחי נשימה עמוקה ( מטאפורית ) ותכירי בשינוי המשמעותי שעברת. קבלי את הרגשות שעולים, גם אם הם לא נעימים . זכרי, כל רגש שעולה בך, בין אם הוא נגרם משטף ההורמונים בגוף או מהפער בין איך שדמיינת את החוויה לבין איך שהיא בפועל – הוא טבעי , נורמלי ובא לשרת אותך. הרגש הזה גם יעבור מהר אם לא תתני לו חשיבות רבה מדי .

    זה גם בסדר לגמרי להרגיש עצב על אובדן הזהות המקצועית  , שייתכן והחזקת בה הרבה שנים , לצד השמחה שבאימהות.

  • חמלה עצמית
    זהו הכלי הכי חשוב שאת צריכה לשאת אתך בתיק הענק איתו את מסתובבת לאחר שילדת, לצד המגבונים והמוצצים. זה כלי לא פחות מקסום בעיניי שתמיד מזכיר לנו שאימהות היא עקומת למידה תלולה. לא יהיו לך את כל התשובות מיד, וזה בסדר. התייחסי לעצמך באהבה ובהבנה. זכרי שאת עושה כמיטב יכולתך, וכל יום הוא הזדמנות חדשה שלך ללמוד ולצמוח.

    אני חושבת שחמלה עצמית היא יכולת שאף אחד לא מטפח בנו לאורך חיינו . אם נחשוב על זה רגע- מגיל צעיר אנחנו נמדדות ( לעומת אחים / אחיות / תלמידים ותלמידות אחרים בכיתה / ציונים ) ונדרשות להצטיין כמעט ללא קשר למקום אליו הלב שלנו מושך . ואם נתבונן עוד קצת לעומק , נבין שחברתית , כולנו מתבקשות , באופן בלתי מודע או מוצהר, להיות רחוקות מאוד מתחושות הגוף והנפש שלנו .נערות בגיל הווסת , רובן הגדול לפחות, מקבל מסרים שהווסת היא מלוכלכת / טמאה / לכל הפחות  צריך להסתיר אותה וכבר שם מתחילה היפרדות מאוד גדולה בין האישה הצעירה לגוף המופלא שלה שיביא חיים לעולם בעתיד . אני מתעכבת על כל התופעות הללו כי אני מאמינה שהן בבסיס הקושי שלנו לחמול את עצמנו. חמלה דורשת קירבה , אהבה והבנה של מה שעובר עלינו עמוק בפנים . ואנחנו מגיעות לשלב הזה כאמהות עם מעט מאוד הכשרה . הגוף והנפש שלנו עוברים חוויה אדירה , אנחנו נזרקות מיד לאחריה לטיפול בתינוק שלנו , אוחזות בשק בלתי מודע של ציפיות שנהיה אימהות השנה, ובתנאים כאלו- להתחיל לטפח חמלה זה כמעט בלתי אפשרי . ההמלצה שלי היא להתחיל לתרגל חמלה עוד בטרם הלידה אם אפשר . ובמידה וכבר ילדת, אני מציעה לבחור רגעים בהם יש לך פנאי לעצמך לכמה דקות ולפורר במחשבתך את התחושות שמציפות אותך; להבין מה מהן יושב בתוכך כי ציפית שיהיה לך קל אבל קשה לך , אולי כי אחרים ציפו ממך להסתדר לבד ואת משוועת לעזרה , אולי קשה לך לקבל את הגוף שלך ואת שוב רחוקה מדי ממנו כדי לחמול- כל אלו ורבות אחרות הן תחושות שנשים רבות מתמודדות איתן. ברגע שתצליחי לתת שם ללמה את מרגישה אבודה / כועסת/בודדה או כל רגש קשה אחר , את כבר בתחילת המסע להיות בחמלה.

 

  • לקראת החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה
    נדרשת ממך עוד נשימה עמוקה גם פה . את עומדת לחזור לצוות ולארגון שהשתנה מאז שעזבת . ולא רק הוא השתנה- גם את . את לא אותה מנהלת שהיית כשיצאת. היום את מנהלת שהיא גם אמא , שתפיסת עולמה השתנתה , הצרכים והרצונות שלה השתנו וחשוב שתכירי גם בזה .

    יש לך אתגר חדש בחיים –  לאזן בין שני העולמות. הדבר נכון לא פחות גם למנהלת שחוזרת מלידת ילדה השני / השלישי . למרות שכבר היתה מנהלת ואמא – החיים משתנים שוב עם כל לידת ילד ונדרשת הסתגלות- קודם כל פנימית ואח"כ גם חיצונית . התכונני לכך שיהיו ימים קשים- ימים בהם את מגיעה לעבודה על אדי הכוחות שלך , למרות שהשעה רק שמונה בבוקר . או ימים שבהם כל מה שאת באמת רוצה לעשות זה להישאר בבית עם התינוקת שלך , לדאוג לה ולטפל בה , בלי לתהות כל היום ממרחק איך מתנהגים אליה במעון והאם היא עצובה כי את לא איתה. את תפגשי גם ימים כאלה. כולנו פוגשות אותם ולמרות שהם משתנים מאמא לאמא ומתקופה לתקופה – הנרטיב המשותף להם שהם מביאים אותנו לקצה – הרגשי בוודאי  לעיתים גם הפיזי . ההבנה שיכולה לסייע לך לצלוח גם את הימים האלו היא שגם הימים האלה נגמרים ועוברים ושאת לא צריכה להיות מושלמת. תהיי הכי טובה שאת יכולה וזה מספיק.

הגדרה מחדש של הצלחה:

  • לאחר הלידה
    הצלחה כאם נראית ומרגישה אחרת מהצלחה כמנהלת. חשוב שתגדירי מחדש מהי הצלחה עבורך כעת. הסיבה שחשוב להגדיר את זה היא כדי להימנע מתחושת כישלון שאין לה אחיזה במציאות . אני למשל התייסרתי לא מעט כשלא הצלחתי להניק את ילדיי – ייתכן שאם הייתי יושבת לכתוב לעצמי מה זו הצלחה כאמא , היה לי יותר חשוב לשים דגש על החיבור שלי לילד שלי או על שגרות מוצלחות איתו מאשר לנושא ההנקה , יכולתי להמנע בדרך הזו תחושה קשה שליוותה אותי לא  מעט זמן – הרגשתי שנכשלתי כאמא , כשלון צורם במיוחד – הנקה תמיד נתפסה בעיניי כפעולה בסיסית ופשוטה שכל אחת יכולה לעשות. זו כמובן שטות גמורה – מספיק היה להסתכל בחדר ההנקה בבית החולים ולראות כמה נשים סביבי לא מצליחות בדיוק כמוני . אבל כשתחושת הכישלון הדהדה בי, כל מה שהצלחתי לראות אלו האמהות שמילאו תוך 5 דקות בקבוק ענק בחלב אם. גם היום , כשבני הבכור עומד לחגוג יומולדת 15 , אני עדיין זוכרת את תחושת השפל האדירה באותו חדר- אני יושבת שם, רצוצה , בני בוכה עליי, אני בוכה איתו ואין לי איך לסייע לו. זו כנראה נקודת הזמן שבה הרגשתי האמא הכושלת ביקום כולו.

    הלוא הצלחה , גם ללא קשר לאמהות , היא מושג סובייקטיבי לגמרי. ולכן חשוב שתגדירי רק מה שנכון עבורך ולא תנסי לעמוד בסטנדרטים חברתיים / משפחתיים כלשהם. וזה יכול להיות פשוט כמו חיוך של התינוק שלך, או סתם יום רגוע בבית.

 

  • לקראת החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה
    מאוד חשוב שעוד טרם החזרה עצמה , תגדירי מחדש את סדר העדיפויות שלך. מהם הדברים החשובים לך ביותר כעת?  את עומדת להיכנס לתקופה בחייך שהיא אחת העמוסות – גם פיזית , גם  מנטלית וגם רגשית. רובנו קצת טובעות שם ובקושי מרימות את הראש לנשום. חשיבה על מה חשוב לך ובאיזה סדר , תסייע לך לנהל קצת יותר בקלות את העומס הזה ותשמש לך כסוג של מצפן בהחלטות לא פשוטות שתצטרכי לקבל כל יום.

    אני יכולה להציע לך לנהל יומן חזרה לעבודה . בשבועיים הראשונים , היומן הזה צריך להיות מנוהל ברמה יומית ואפילו שעתית . הכוונה היא – שאת יושבת יום לפני היום שאת חוזרת לעבודה ומתכננת את הלו"ז למחרת באופן מפורט – משעות הבוקר בבית ( כולל  השלב הקשוח מאוד של לשים את התינוק במעון / אצל המטפלת בפעם הראשונה ולהיפרד ממנו ליום שלם ) , עד להפסקות שאיבת חלב אם את מתכננת לעשות זאת ( עשיתי את זה 4 חודשים עם כל ילד תוך כדי עבודה ולכן ממליצה לא לשכוח ) ועד הגמישות זאת זקוקה לה מבחינת שעת יציאה הביתה. המטרה של היומן הזה היא לתת לך בהירות . את חוזרת עמוסת רגשות וזה כלי דיי פשוט שמייצר גבולות גזרה טכניים – את יודעת מראש מתי את מגיעה, מתי את הולכת , כמה זמן יש לך בין לבין לעבוד ואני מוצאת שזה עוזר ותומך , בעיקר בימים הראשונים . אחרי כשבועיים , אני חושבת שאפשר כבר לנהל את היומן הזה באופן שבועי ולהכניס גם יותר תוכן של עבודה – אלו שגרות ניהול את כבר מחזירה ובאיזו תדירות , עד כמה את מרחיבה את העשייה שלך וכו' . אחד הכללים הכי חשובים בעיניי הוא הדרגתיות. תני לעצמך להיכנס חזרה למשבצת הניהולית באופן הדרגתי וגמיש , כך שתהייה שלמה עם כל שלב ותימנעי מלהציף את עצמך בעבודה או במתח מוקדם מדי או באופן לא מותאם ליכולות שלך בשלב הזה.

טיפוח עצמי:

  • לאחר הלידה
    אין דרך לנבא איך תעבור עלייך הלידה , ואני מקווה שהיא תעבור בקלות , אבל בכל מקרה לאחריה- הדבר הכמעט אחרון בסדר העדיפויות שלנו הוא הטיפוח העצמי. נדמה שאין לזה בכלל מקום / הגיון כשאנחנו נזרקות לטיפול אינטנסיבי בילד שכעת ילדנו .

    אבל דווקא בגלל זה אני מתעקשת לכתוב על זה. כי ככל שנצליח לא לאבד את עצמנו בתוך הסיטואציה – כך נצליח להיות אמהות טובות ורגועות יותר. אני איבדתי את עצמי לגמרי לאחר הלידה של הבן הבכור שלי . לא היה לי מושג מה אני עושה כאמא , הילד שלי לא ישן כמעט וגם אני לא ואני זוכרת ששבוע לאחר הלידה , הגיעה אליי אחות מטיפת חלב על מנת לסייע לי לקלח את הבן שלי .פתחתי לה את הדלת ונראתי כמו סמרטוט רצפה מהלך – הייתי לבושה בבגדי בית מהוהים , לא התקלחתי לדעתי לפחות יומיים או שלושה כי פשוט הייתי עייפה מדי ונטולת כוח לחלוטין . המבט שלה שיקף את כל מה שהרגשתי לגבי עצמי באותו רגע- כאילו חלף יום אחד ארוך ובלתי נגמר מאז הלידה ובו אני לא התקיימתי כאישה אלא רק ככלי המטפל בבן שלי סביב השעון . אני חושבת שזה היה השיא שלי בלהתרחק מעצמי . לשמחתי , לאחר מכן המצב השתפר והיו לי הבלחות שבהן יצרתי הפוגות מהיותי אמא טרייה ממש וחזרתי להיות פשוט שירלי .

    נסי גם את למצוא זמן לעצמך, גם אם זה רק כמה דקות ביום. טיול קצר, אמבטיה חמה, שיחה עם חברה טובה או סתם לשבת בשקט עם כוס קפה. זה יעזור לך להיטען מחדש ולהתמודד עם האתגרים של האימהות.

 

  • לקראת החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה
    אל תשכחי את עצמך גם פה, בתוך כל הלחץ. הקפידי ככל שתוכלי על שגרות שתומכות בבריאות הגופנית והנפשית שלך כמו תזונה בריאה, פעילות גופנית מסוימת ושינה מספקת. טיפול עצמי הוא לא מותרות, בעיקר לא בשלב הזה בחייך-  הוא הכרחי כדי לתפקד היטב בשני התפקידים.

חיבור לעולם המקצועי:

  • לאחר הלידה
    לא מיד אחרי הלידה , אבל אחרי שסיגלת לך שגרה יומית טובה עם התינוק , אני כן ממליצה לשמור על קשר מסוים עם העולם המקצועי. קראי מאמרים, השתתפי בוובינרים בזום בנושאים שמעניינים אותך, או פשוט דברי עם קולגות.

    אני חושבת שיש לכך כמה יתרונות – קודם כל, זה מחבר אותך גם למי שהיית לפני שהפכת לאמא ועוזר לך להרגיש שוב כמו עצמך. דבר שני, זה מפעיל את המוח בתקופה שבה אנחנו הופכות להיות קצת מנוונות . בנוסף, תמיד משמח לשוחח עם מבוגרים אחרי שעות ארוכות שאת נמצאת רק עם תינוק/ת .

     

  • לקראת החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה
    לפני החזרה לעבודה, ככל שמתאפשר לך – הקדישי זמן לרענן מעט את הידע המקצועי שלך. קראי על ההתפתחויות האחרונות בתעשייה שלך, השתתפי בהכשרות מקצועיות, או פשוט דברי עם קולגות כדי להתעדכן.

    זו לא חובה בעיניי- אפשר לגמרי להתעדכן אחרי שאנחנו חוזרות לעבודה. אבל, אם כן מתאפשר לך מבחינת משאבי זמן ופניות – זה יקל על ההתאקלמות חזרה בעבודה .

ניהול ציפיות:

  • לאחר הלידה
    אל תצפי מעצמך להיות "סופר-אמא". זה בסדר לטעות, זה בסדר לבקש עזרה, וזה בסדר לקחת הפסקה כשאת צריכה.

  • לקראת החזרה לעבודה לאחר חופשת הלידה
    אל תצפי מעצמך לחזור מיד לקצב העבודה שהיה לפני הלידה. תני לעצמך זמן להסתגל ולהתרגל לשגרה החדשה.

רובד השני : העבודה החיצונית – יצירת מערכות תמיכה וניהול ציפיות מול העולם

תקשורת פתוחה וכנה:

בכל מערכת יחסים בחיינו , ככל שנהיה פתוחות ותקשורתיות יותר, כך יבינו את הצרכים והרצונות שלנו באופן ברור וקל יותר. כולנו מבינות את זה , בדרך הקלה או הקשה . אני חושבת שבתקופה שלאחר הלידה ,עוד יותר חשוב מהרגיל להתעקש על להיות הכי אותנטיות ופתוחות עם הסובבים אותנו – בבית ובעבודה. הסיבה הכי עמוקה לכך היא שאף אחד או אחת סביבך בנקודת הזמן הזו , לא יכולים לדעת מה את חווה או מרגישה. גם לא החברה הכי טובה שלך שכבר ילדה . כל המעגלים סביבך מסתכלים עלייך דרך חוויות העבר שלהם או התפיסה שלהם של איך את אמורה להתנהג או להגיב.אבל בסופו של דבר,  כל חווית אמהות היא שונה וייחודית ואם לא תמצאי את הכוחות בתוכך לתקשר החוצה לאיזו עזרה את זקוקה, מה הקשיים שאת חווה ומה אפשר או אי אפשר לצפות ממך לעשות – כך רק יגדל התסכול שלך או הבדידות שלך אל מול ציפיות של אחרים שלא מתממשות . בדומה להמלצה שלי על חמלה- גם את המיומנות של תקשורת פתוחה אני ממליצה להתחיל לתרגל כמה שיותר מוקדם ולהבין שזה גלגל הצלה בימים מורכבים שבהם את זקוקה לו כמו אוויר לנשימה. 

עם המעסיק:

  • לפני היציאה לחופשת לידה וגם במהלכה
    דברי עם המעסיק שלך על הציפיות שלך לגבי הקשר אתך בתקופת היעדרותך – האם מתאים לך שיהיו בקשר או שאת מעדיפה להתנתק ולהתרכז בעשייה שלך כאמא ? – אין תשובה נכונה או שגויה, כל אחת מאתנו צריכה לעשות מה שמרגיש לה נכון . ככל שהתקשורת תהיה פתוחה יותר, כך ההתנהלות מולך תתאים יותר לצרכים שלך.

  • לאחר החזרה לעבודה
    היי ברורה לגבי הצרכים שלך , לגבי שעות העבודה והגמישות שאת זקוקה לה , שתפי את המעסיק שלך באתגרים שאת חווה.

    אם את זקוקה לתמיכה נוספת שמקום העבודה יכול לספק , אל תהססי לבקש. זכרי – מקום העבודה שלך חיכה לך ואת משמעותית עבורו. יש לכם אינטרס משותף שהחזרה שלך תהיה קלה ומהירה ותוכלי לחזור לעשייה החשובה שלך כמנהלת.

    חוץ מהמעסיק שלך, אני מציעה להיות מאוד פתוחה גם עם הצוות שאת מנהלת . נעדרת למספר חודשים ואתם צריכים להסתגל חזרה לעבודה כיחידה אחת. ככל שאת תהיי פתוחה וכנה לגבי האתגרים שלך בשלב הזה של החיים , גם להם יהיה קל יותר להבין אותך ולתמוך בך. אל תרגישי צורך להעמיד פנים , דווקא אותנטיות ניהולית היא תמיד המנצחת .


עם בן/בת הזוג והמשפחה התומכת סביבך:

שתפי אותם בתחושות שלך ובקשיים שאת חווה.
חשבי יחד עם בן זוגך כיצד נכון לחלוק במטלות בבית ובטיפול בילדים באופן המותאם לכך שחזרת לעבוד . זכרי, את לא צריכה לעשות הכל לבד , אלא להיפך, למקסם את העזרה והתמיכה שאת יכולה לקבל מהמעגלים סביבך.

בניית רשת תמיכה:

  • לאחר הלידה
    מעבר לחברות שלך , אני מציעה לחפש גם קבוצות תמיכה של אמהות אחרות, או להצטרף לקהילות מקוונות- יש כמעט בכל אגד ערים קהילות כאלו – אני בעד להצטרף דווקא לקהילות מקומיות למרות שמדובר בחיבור און ליין – ולו רק בגלל הקלות שבה ניתן ליישם מפגשים פרונטליים דרך קבוצות לוקליות שכאלה. שיתוף חוויות עם נשים אחרות שעוברות את אותו הדבר יכול להיות מקור עצום לתמיכה והבנה.בכלל, זה זמן טוב להכיר את כל האמהות בחופשת לידה בשכונה שלך ולהיות שם זו עבור זו .

  • לאחר החזרה לעבודה
    אני ממליצה לך לעבוד עם מנטורית שיכולה ללוות אותך בתהליך החזרה לעבודה.

    זו ממש לידה מחדש כמנהלת והתמודדות עם אתגרים רבים וחדשים . הרבה נשים נאלצות להוכיח את עצמן מחדש עם חזרתן ואפילו להילחם על המקום שלהן . תמיכה בשלב הזה יכולה להיות מאוד משמעותית ואני אשמח ללוות אותך בדרך הזו. יצא לי לאורך השנים ללוות מגוון נשים בחזרה לעבודתן לאחר חופשת לידה. חלקן היו זקוקות בעיקר לתמיכה רגשית ונרמול של רגשות שחוו , חלקן נזקקו לעזרה כאשר היו צריכות לשים גבולות במקום העבודה , שלא תמיד התקבלו בהבנה , אך היו קריטיים לרווחתן וחלקן היו זקוקות לכלים טכניים כדי להרגיש שהן שוב יכולות לסמוך על עצמן כמנהלות למרות הזמן שעבר ולמרות שהראש שלהן לא היה פנוי כבעבר למשימה הזו. אני חושבת שהמשמעות הכי גדולה לליווי עבורן לכך היתה שהן לא היו לבד בהסתגלות הזו לחיים בהם הן גם מנהלות וגם אמהות . בנוסף, גם היתה להן אפשרות לקבל החלטות נכונות ומדויקות ולנהל את החזרה לעבודה באופן מיטבי ורציונלי .

הצבת גבולות:

  • לאחר החזרה לעבודה: הגדירי גבולות ברורים שנכונים לך ויעזרו לך לאזן בין העבודה לבית.

    את הגבולות האלו תצטרכי לדייק קודם כל לעצמך ולאחר מכן לכל המעגלים שלך – מהקרוב ביותר לרחוק , בבית ובעבודה. לא פחות מקריטי לעשות את זה . הקושי בתקופה הזו גם ככה גדול בתוך גבולות הגזרה שלך – שמרי עליה קטנה ומוגדרת ככל שאת יכולה .

המעבר בין תפקידי אם ומנהלת הוא מסע אישי. אין דרך אחת "נכונה" לעשות את זה.
הקשיבי לעצמך, סמכי על האינטואיציה שלך, ואל תפחדי לבקש עזרה כשאת צריכה אותה. 

את יותר חזקה ממה שאת חושבת.
ניהלתי נשים רבות שברגע האמת הבינו את החוזק האמיתי שלהן.
האמיני לי –  את תוכלי להתמודד עם כל אתגר שיעמוד בדרכך.

אני יודעת שלהיות בתפקיד ניהול מביא איתו המון אתגרים.
ולנשים יש אתגרים רבים יותר. בין אם זה שילוב של אמהות וקריירה או סתם הדרך בה הן מנווטות בעולם שהוא גברי. 

אם את מרגישה שגם את מתמודדת עם חלק מהקשיים אותם שיתפתי במאמר הזה – בואי לשיחת ייעוץ.
אחד הדברים שאני עושה, הוא להקשיב לאתגרים וגם למה שנאמר בין השורות.
לאחר מכן אדע להציע לך דרך פעולה שמתאימה לך.